Aromatherapie - Huis Parfums - Badkamer

Wij Leveren Groothandel Geschenken

De leukste cadeaus vind je hier:
Castorolie
 

Premium Groothandel Castorolie

Wat is castorolie?

Castorolie, afkomstig van de zaden van de wonderboomplant die inheems is in Afrika en Azië, is een plantaardige olie verkregen door koude persing. Rijk aan vetzuren zoals omega-6 en ricinolzuur, waarvan het laatste ontstekingsremmende, antioxidante en pijnstillende eigenschappen heeft, heeft castorolie een lange geschiedenis als natuurlijk middel.

Oude Egyptenaren gebruikten castorolie om droge ogen te verlichten en obstipatie aan te pakken, terwijl de Ayurvedische geneeskunde in India het gebruik ervan omarmde voor het verbeteren van artritispijn en het behandelen van verschillende huidaandoeningen. In moderne tijden vindt castorolie toepassingen in de farmaceutische, medicinale en productiesectoren, waar het verschijnt in zepen, cosmetica en haar- en huidverzorgingsproducten.

Sommigen geloven dat castorolie hydraterende eigenschappen heeft die gunstig kunnen zijn voor een droge en beschadigde huid. Het wordt ook gepromoot als massageolie vanwege het potentieel om spierpijn en gewrichtspijn te verlichten. Bovendien suggereren sommige voorstanders dat de ontstekingsremmende eigenschappen van castorolie kunnen bijdragen aan de effectiviteit ervan bij het beheersen van bepaalde huidaandoeningen.

Op dit moment krijgt castorolie veel aandacht op sociale media, vooral met betrekking tot het bevorderen van de gezondheid van het haar en het verjongen van de huid.

Voordelen van castorolie Castorolie wordt gezegd de volgende voordelen te bieden voor het gezicht en de huid:

Gezicht

🔸Acne op het gezicht: Dankzij zijn antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen komt castorolie naar voren als een waardevol middel om acne te verminderen. Het aanwezige ricinolzuur speelt een cruciale rol bij het belemmeren van de groei van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor acne-uitbraken.

🔸Structuur: Castorolie is ook rijk aan andere vetzuren. Deze kunnen de gladheid en zachtheid van de gezichtshuid verbeteren.

🔸Teint: De vetzuren in castorolie dragen bij aan de groei van gezond huidweefsel, wat helpt bij het herstellen van een gelijkmatige teint voor een stralende teint.

🔸Gevoelige huid: Castorolie heeft een lage comedogene score. Dit betekent dat het onwaarschijnlijk is dat het de poriën van de huid verstopt en het risico op het ontwikkelen van mee-eters vermindert, waardoor het geschikt is voor gebruik op een gevoelige huid.

🔸Goedkoop: Huidverzorgingsproducten, met name gezichtscrèmes en oliën, kunnen erg duur zijn. Castorolie is relatief goedkoop en heeft veel vergelijkbare eigenschappen, zoals het bevorderen van een gezonde teint of vocht in de huid.

Huid

🔸Ontstekingsremmend: De ontstekingsremmende eigenschappen van zowel castorolie als ricinolzuur maken ze effectief bij het kalmeren van geïrriteerde huid, wat verlichting biedt bij ongemak.

🔸Antimicrobieel: Het potentieel van castorolie om als barrière tegen microben te fungeren, biedt bescherming tegen bacteriële infecties en helpt de huid te beschermen tegen schadelijke micro-organismen.

🔸Hydraterend: Verrijkt met triglyceriden blijkt castorolie een waardevolle bondgenoot te zijn bij het vasthouden van de vochtbalans van de huid, waardoor het een gunstige behandeling is voor droge huidaandoeningen. Eigenschappen, wat betekent dat het vocht uit de lucht in de huid kan trekken en de huid gehydrateerd houdt.

🔸Hydratatie: De humectante eigenschappen van castorolie dragen bij aan het vermogen om vocht uit de lucht in de huid te trekken, zodat een goed gehydrateerde en gevoede teint wordt gegarandeerd.

🔸Reiniging: De in castorolie aanwezige triglyceriden zijn ook nuttig bij het verwijderen van vuil van de huid.

Haar

🔸Hydraterend: Castorolie dient als een effectieve oplossing voor het hydrateren van droge hoofdhuid en haar, als preventieve maatregel tegen het ontstaan van gespleten haarpunten en breuk.

🔸Voedend: Verrijkt met ricinolzuur en omega-6-vetzuren vergemakkelijkt castorolie, wanneer zachtjes gemasseerd op de hoofdhuid, een verbeterde circulatie. Dit bevordert op zijn beurt de levering van essentiële zuurstof en voedingsstoffen aan de haarzakjes, wat een voedzame omgeving creëert voor gezonde haargroei.

🔸Hydratatie: Het gebruik van castorolie kan je haar een glanzende glans geven door essentiële smering te bieden. De hydraterende eigenschappen werken aan het verbeteren van de algehele glans, wat bijdraagt aan een zichtbaar gezondere en levendigere uitstraling.

🔸Bescherming: Antioxidante eigenschappen helpen de hoofdhuid en het haar te beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress veroorzaakt door UV-stralen en milieuverontreinigende stoffen zoals vervuiling.


Ancient Wisdom Groothandel Castorolie onderscheidt zich door zijn zuiverheid en veelzijdigheid. Of u nu een cosmetische fabrikant, aromatherapeut of op zoek bent naar natuurlijke remedies bent, de premium olie van Ancient Wisdom is uw vertrouwde partner.

Basis Olie - Wonderolie - 50ml

BOa-20
Log in om berichten te zien
Registeer

Basis Olie - Wonder Olie - 100ml

BO-20
Log in om berichten te zien
Registeer

10x Castor Draagolie - 100ml - White Label

BOUL-20
Log in om berichten te zien
Registeer

Basis Olie - Wonder Olie - 1 Liter

BOz-20
Log in om berichten te zien
Registeer