AWGifts Nederland

Aromatherapie - Huis Parfums - Badkamer

Wij Leveren Groothandel Geschenken door heel Europa
Zoek hier voor de beste Groothandel Geschenken:

BEDRIJFS ETHIEK

Dit zijn lastige onderwerpen, maar niet een die we als bedrijf wensen te negeren. Veel mensen geloven niet dat ethiek en zaken samengaan, wij geloven dat, dat wel kan. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze leveranciers gelijkgestemd zijn.  

Er zijn enkele "zorgpunten" waar wij regelmatig vragen over krijgen. Deze willen wij graag hier beantwoorden   

1. Testen op dieren.  

2. Kinderarbeid in ontwikkelingslanden.  

3. Eerlijke handel. 

4. Ecologische, recyclebare en duurzame producten. 


1. Testen op dieren 

We zijn gepassioneerd door geschenken, maar veel meer begaan met het lot van dieren. We veroordelen elke daad van wreedheid, om die reden: 

Geen enkel product dat we in voorraad hebben, is op dieren getest. Het is echter vrijwel onmogelijk voor enig bedrijf om te beweren dat alle basisingrediënten die in een product zitten nooit op dieren zijn getest. Het is eenvoudigweg onmogelijk om een dergelijke claim te maken. 

Wat we echter wel kunnen zeggen is dat we zoveel mogelijk natuurlijke, pure ingrediënten gebruiken, we gebruiken alleen gerenommeerde leveranciers die dezelfde principes hanteren als wijzelf, en die ernaar streven om volledig dierproefvrije producten te produceren.
 

2. Kinderarbeid in ontwikkelingslanden 

We doen altijd ons best om erachter te komen of een bedrijf kinderarbeid gebruikt en gaan dit effectief tegen
Tegenwoordig zal natuurlijk geen enkel exportbedrijf uit India of het Verre Oosten het toegeven, dus een zekere mate van gezond verstand en een neus voor zulke dingen is belangrijk.
Geëxporteerde producten hebben meestal een hogere prijs dan de lokale markt, dus er is echt geen commerciële druk op fabrikanten om de kosten zo hoog te houden met het risico een lucratieve exportorder te verliezen. Het bewust systematisch inzetten van kinderarbeid is niet nodig en naar onze mening een daad van pure hebzucht. Maar - en dit is lastig, de realiteit is dat kinderen cultureel gezien in kleine familiebedrijven deel uitmaken van het bedrijf. 

In India worden bijvoorbeeld veel onderdelen van handwerk geproduceerd door buitenwerkers in de dorpen. Er zijn meer dan een miljoen dorpen in India die afhankelijk zijn van landbouw en ambachtelijk werk als inkomen. Een dorp zal bepaalde ambachtelijke vaardigheden van generatie op generatie overdragen en hierop vertrouwen voor extra inkomsten.
De meeste dorpen hebben nog steeds geen elektriciteit of stromend water, maar de meeste kinderen gaan naar een ochtendschool. In de namiddag helpen de kinderen mee in wat in wezen het familiebedrijf is.
We besloten dat we een dorp wilden bezoeken en in februari 2006 slaagden we er tijdens een reis naar Calcutta in om een van onze leveranciers over te halen om ons te vergezellen op een reis naar een afgelegen dorp. 

De waarheid is dat de dorpen van India een enorme collectieve huisnijverheid zijn. Het is uitstekend georganiseerd met agenten die dorpen of groepen vertegenwoordigen en materialen in afgewerkte goederen terugbrengen. 

Elk deel van het land heeft zijn eigen speciale vaardigheden die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Wat maken ze? Die etnische rok die je draagt, het shirt, de jute tas, dat houten speelgoed en de kralen in je mode-sieraden - allemaal gemaakt in de dorpen van India. Fabrieken bestaan natuurlijk, maar vaak vindt het overloopwerk zijn weg naar de dorpen. Deze ontdekking verontrustte ons. Ik was bang dat uitbuiting endemisch zou zijn in deze huisnijverheidscultuur, dus ik was vastbesloten om het zelf te gaan bekijken. 

We stopten de auto bij een kleine shack-achtige winkel toen we uit onze 4x4 stapten kwamen er tientallen kleine kinderen aanrennen, maar verrassend genoeg werd er niet gebedeld of aan onze armen getrokken (zoals in de stad), ze kwamen gewoon om te glimlachen en te staren naar nog nooit eerder geziene witte vreemdelingen. 

Mijn man afkomstig uit Calcutta (voor wie dit ook een avontuur was) vroeg de man in de hut of het oké zou zijn om het dorp te bezoeken, een enorme stralende witte glimlach gaf het bevestigende antwoord. Wij vervolgde onze weg over een keurig, goed onderhouden stenen pad als de bonte doedelzakken van Hamlin met een menigte lachende kinderen die achtern ons aan huppelden.
Al snel kwamen we bij het dorp; Aan weerszijden van het pad lagen met tussenpozen naar binnen kijkende gebouwen, bestaande uit lemen gebouwen rond een binnenplaats waar de gezinnen aten en in de hitte van de zomer sliepen. We vroegen of het oké was om naar binnen te gaan  - natuurlijk was het - en alle kinderen kwamen achter ons aan. 

Meteen vonden we de legendarische cottage-industrie in volle gang, dit dorp specialiseerde zich in het creëren van weelderige pailletten sari's zoals gedragen door de socialite urban ladies. Daar tussen de bamboestokken stond de huidige creatie - een echt familiebedrijf waar elke generatie bij betrokken is, inclusief kinderen, durf ik te zeggen. 

Ze vertellen me dat veel ambachtelijke vaardigheden angstvallig worden bewaakt en ongeschreven van generatie op generatie wordt overgedragen.
Dit was geen door ratten geteisterde sloppenwijk die bruiste van de muggen, het was verstoken van alle moderne voorzieningen, waaronder elektriciteit, maar overal was het netjes en opgeruimd. De sfeer was bedrijvig en iedereen glimlachte. We ontdekten dat de kinderen een kilometer verderop een ochtendschool bezochten, maar wat me het meest opviel, was dat absoluut iedereen een Hollywood-glimlach had - perfecte sets van glanzende witte tanden.

Dit is slechts één dorp op de miljoen, hoewel we andere vissersdorpen in de Sunderbans vergelijkbaar hebben gezien, het is zeker niet de armoede in de derde wereld die ik half verwachtte. De levensstijl die we hier hebben opgevangen, lijkt in ieder geval een vredig soort utopie. Het enige dat iedereen je over dorpelingen vertelt, is dat het goede mensen zijn, het zijn eerlijke mensen en het zijn hardwerkende mensen.  

3. Eerlijke handel 

We brengen tot zes maanden per jaar door in India, Indonesië, Nepal en China om nieuwe productlijnen te zoeken en te proberen de verlanglijstjes van onze klanten te vervullen.  

We bezoeken leveranciers niet alleen om deals te sluiten, maar ook om zelf te zien hoe goed met personeel en onderaannemers wordt omgegaan. We hebben meer dan eens bestellingen moeten annuleren omdat het leek alsof personeel werd uitgebuit.  

De manier waarop het in India werkt, is dat goederen voor export hoger geprijsd zijn dan goederen voor binnenlandse verkoop (in India) - wat betekent dat exporterende bedrijven betere voorwaarden moeten kunnen bieden en voor hun personeel moeten kunnen betalen (en een product van betere kwaliteit). We werken graag binnen dit systeem, mits we de voordelen kunnen zien. Dit is onze versie van Fair Trade.  

Houd er rekening mee dat sommige importeurs buiten dit systeem zullen werken om te kopen alsof ze voor de binnenlandse markt zijn, maar exporteren, om zo de winst te vergroten of oneerlijk te concurreren met andere importeurs.  

4. Ecologische, recyclebare en duurzame producten 

We hebben een breed scala aan producten, dus het zou onmogelijk zijn om alleen biologische en gerecyclede producten te hebben, maar we geven hier altijd meer waarde aan als het gaat om de introductie van nieuwe producten. We streven er altijd naar dat grondstoffen minimaal duurzaam zijn.  

Een opmerking over de AW Freedom Foundation 

Het idee is om een klein deel van elk item dat hier wordt verkocht, rechtstreeks terug te geven aan de arbeiders die hetzelfde product maken. Bijvoorbeeld 10 cent van de verkoop van een pakket wierook in het VK, kan rechtstreeks naar de verpakking van deze wierook in Bangalore (India) gaan. U kunt zien hoe slechts 10 cent ongelooflijk veel kan betekenen voor werknemers met zulke bescheiden salarissen, en een authentieke hoop op vrijheid.

Daarom noemen we het de Freedom Foundation.

Bedankt voor het steunen van dit initiatief door producten van de Freedom Foundation te kopen en verkopen. 


 David

Eigenaar/Directeur AW